Bach bloesem therapie

Nieuw in mijn praktijk: Bach bloesem therapie!

Voor iedereen die wat extra ondersteuning kan gebruiken. Wat is bach bloesem remedy nou eigenlijk? Bach bloesems zijn vloeibare plantenextracten. Ze zijn ontdekt door Dr. Edward Bach. Hij ontdekte dat deze bloemenextracten een positieve invloed hebben en ondersteuning kunnen geven op de menselijke geest.

Hoe werken deze plantenbloesems? Er zijn 38 specifieke remedies. Elke bloesem werkt op een andere gemoedstoestand. Ik gebruik deze remedies voor mezelf en voor mijn gezin, inclusief mijn dieren, al een hele tijd. Ik had alleen wat moeite met de beschrijvingen die er gegeven worden in zijn en vele andere boeken. Totdat ik tegen een methode aanliep die helemaal bij mij past! Deze openbaring is van Veronika Reniers. Zij werkt intuïtief met de remedies van Bach. Zij heeft een prachtige kaarten set ontworpen met een heel mooi boek met uitleg erbij. Zo kies je dus intuïtief de remedie die bij jou past. Ik gebruik deze methode nu een poosje en ik merk hoe accuraat het op deze manier werkt! Eindelijk een methode die helemaal bij mij past!! Ik ben er zo enthousiast over dat ik besloten heb dat ik dit ga gebruiken binnen mijn praktijk.

Hoe werkt dit nu binnen mijn praktijk?

Jij als klant kan bij mij terecht voor deze therapie. Dit kan zijn als extra ondersteuning naast de paardentherapie. Maar je kunt ook bij mij terecht als je alleen Bach bloesem therapie wil. Dus een sessie Bach bloesem therapiesessie. Hoe gaat dit dan in zijn werk: Jij komt bij mij en we gaan samen kijken en praten over je hulpvraag. Vervolgens trek je 1 of meerdere kaarten…zo krijg je dus een Bach remedie helemaal op maat, intuïtief gekozen door jezelf. Je hebt een remedie die helemaal voor jou op maat is, die jij op dat moment nodig hebt! Vervolgens plannen we nog een afspraak in om te kijken wat deze remedie doet voor jou of dat je misschien nog iets anders nodig hebt. Ook voor klanten die bij mij al in behandeling zijn met het traject paardentherapie kan het ondersteuning bieden. Soms heb je wat extra’s nodig om je te helpen bij je proces. Ook dan maak je zelf je eigen remedie op maat met deze zelfde methode.

Zoals je ziet ben ik erg blij en enthousiast over deze methode. Ik geloof werkelijk dat je zelf het beste je eigen remedie kunt samenstellen. Ik ben een erge voorstander in het intuïtief bezig zijn met jezelf. Jij, en jouw lichaam weet het beste wat er voor jou nodig is op dit moment. Daarom werk ik ook zo graag samen met mijn paarden: mijn ego mag er lekker uit blijven, het gaat uiteindelijk om jouw vooruitgang!!

Voor welke klachten werkt deze Bach remedie nu eigenlijk?

Eigenlijk voor allerlei hulpvragen! Angsten, burn-out klachten, depressie, het gevoel steeds tegen hetzelfde probleem oplopen, versterken van je zelfvertrouwen, dwangstoornis etc. Maar het werkt niet alleen voor mensen. Ook bij dieren werkt het super. Zij hebben sowieso niet hun “hoofd” die er wat van vindt of die tussenbeide komt, dus hun reactie is heel puur. Doordat jij als eigenaar verbonden bent met je (huis)dier, kun jij een remedie voor hen samenstellen door middel van de kaarten. Dit geldt ook voor baby’s en jonge kinderen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.