Intuïtieve ontwikkeling

Iedereen heeft wel eens van dat onderbuik gevoeld gehoord. Vaak gebruiken wij deze ook, bewust of onbewust. Alleen met je hoofd een beslissing nemen of een keuze maken is bijna niet te doen. Je gevoel heeft altijd een voorkeur, je intuïtie heeft altijd een voorkeur. Dit gebeurt soms op zo’n onbewust niveau, dat we niet eens doorhebben dat we het gebruiken. Maar hoe vaak hoor je niet: ja ik had een sterk onderbuikgevoel. Precies, dát is je intuïtie!

Hoe fijn zou het zijn als je je wat bewuster wordt van je onderbuikgevoel? Dat je het bewust mee kan laten wegen. Dat ga ik in de cursus ontwikkelen met je! Heel bewust van je innerlijke wereld worden. Hoe ziet dat onderbuikgevoel eruit? Hoe maak ik daar contact mee? Wat heeft het mij te zeggen? Hoe gebruik ik dat nou het beste? Door middel van allerlei oefeningen ga ik je ermee in contact laten komen. Het voordeel is dat ik ook veel bij de paarden ga doen. De paarden staan van nature al in contact met hun innerlijke wereld, ook omdat zij geen praattaal hebben. Doordat jij in contact met de paarden komt, wordt dit automatisch bij jou ook op “aan” gezet.

Ook mensen die heel gevoelig zijn (HSP) of mensen die moeite hebben om met veel prikkels om te gaan, kunnen veel baat hebben om hun intuïtie beter te leren begrijpen. Soms weet je niet of een gevoel van jezelf is, of dat je het oppikt bij een ander. Ook hier besteden we in deze cursus de nodige aandacht aan. Hoe kun je hier nou het beste mee omgaan, hoe weet ik of iets van mij is of niet?

In 5 avonden of dagdelen ga ik je leren om een begin te maken naar jezelf nog beter te leren begrijpen! Dit is het begin naar een prachtige reis op zoek naar jezelf! In een klein groepje (hooguit 8 personen) gaan we hier met elkaar mee aan de gang. Ik houd het bewust klein zodat iedereen zijn persoonlijke aandacht kan krijgen. Elke avond duurt 2,5 uur . We gaan oa:

*wat is intuïtie is en hoe gebruik je die

*(leren) mediteren

*oefeningen tussen de paarden doen

*grenzen aangeven en bewaken

*oefeningen met elkaar

*prikkelbewustwording/regulering