Over Sandra

Mijn naam is Sandra van der Poel-Rood-Vertelman. Ik ben een moeder van 3 leuke jong-volwassene. Ik ben in 2010  op jonge leeftijd weduwe geworden maar ondertussen weer getrouwd met een lieve man. Opgegroeid in Nibbixwoud, een klein plaatsje in het mooie West-Friesland (Noord-Holland).  In 2020 is mijn droom uitgekomen en zijn wij met onze hele beestenboel verhuisd naar Wieringerwerf. Het grote voordeel is dat ik hier mijn paarden lekker bij huis kan hebben, en zo de hele dag met ze in contact kan staan

Mijn praktijk “Paardentherapie bij Sandra”  is gevestigd aan de Robbenoordweg 38 in Wieringerwerf.

Na het overlijden van mijn eerste man, kwam er veel op mij af. Ik merkte dat ik een nieuwe weg in het leven moest inslaan. Niet altijd makkelijk, maar wel met diepgang.

Ik ben me gaan ontwikkelen op spiritueel gebied. Heb onder andere Reiki I gedaan, voetreflexmassage en intuïtieve ontwikkeling I en II.

Omdat ik ook graag andere mensen wilde begeleiden ben ik de opleiding tot counselor/coach gaan doen in Alkmaar bij ACC. Alhoewel ik het moeilijk vond, na zoveel jaren uit de schoolbanken, is het me toch gelukt!

Al van kinds af aan heb ik een passie voor paarden. Gefascineerd door hun kracht en schoonheid. De paarden namen een steeds grotere ruimte in in mijn leven. Ik merkte door alles dat paarden meer voor me betekenden als waar ik een uurtje op kon rijden. In dromen en in mijn meditaties kwamen ze steeds vaker voor, meestal als boodschapper. Maar juist ook in het dagelijkse leven; als ik niet lekker in mijn vel zat, dan had dat zijn effecten op het paard en mij. Ik denk dat iedereen die met paarden omgaat hiermee wel weet wat ik bedoel.

Paarden taal

Ik ben gaan zoeken hoe ik de paarden kon gaan gebruiken bij mijn werk als counselor/therapeut. Dat heb ik gelukkig gevonden, in de vorm van een opleiding tot paardencoach. Dit heb ik ook met goed gevolg doorlopen. Wat een prachtige manier om mensen te kunnen helpen! Paarden hebben zo hun eigen manier van handelen, wat zo goed aansluit met hoe ik de dingen zie en ervaar. Met hun eigen-wijsheid kunnen ze menigeen een stap verder helpen! Dat paarden hele bijzondere wezens zijn dat heb ik altijd al geweten, maar dat ze zoveel voor je kunnen betekenen op de zoektocht naar jezelf, daar sta ik iedere keer weer met blijde verwondering naar te kijken!

Hoe ik te werk ga:

Ik werk intuïtief. Dat wil zeggen dat ik me laat leiden door alles wat zich aandient. Ik heb meerdere dingen in mijn “rugzak” zitten. Onder andere

  • Spiegelen met de paarden
  • Voice dialoge
  • Systemische opstellingen (familieopstellingen)
  • Emdr trauma werk
  • Innerlijk kind werk
  • Terug naar de baarmoeder

Ik kijk goed wat de paarden aangeven, zij zullen je oordeel-loos en liefdevol een duwtje in de goeie richting geven. Daarbij maak ik gebruik van mijn innerlijke wijsheid en ervaring om zo jou weer een stukje verder in je proces te helpen.

Ik heb mijn eigen kudde paarden, bestaande uit tinker ruin Doulton, KWPN grote vriendelijke reus Lex, de mooie zwarte ruin Dante en onze 2 jarige speelse Yaiden, die al menig hart geraakt hebben. Ik ken ze door en door, en kan daardoor goed hun intentie omzetten in jouw taal. En soms zijn er ook geen woorden nodig, dan wordt alles gezegd in de stilte!