Paardentherapie voor kinderen

Sinds kort doe ik ook therapie voor kinderen, dit ook weer in samenwerking met mijn paarden.

Kindercoaching met paarden kan uit verschillende dingen bestaan. Net waar het kind tegenaan loopt, werk ik naast of op het paard. Ik werk hierbij intuïtief en bepaal ter plaatse wat er nodig is. Het is voor alle kinderen geschikt, vooral omdat kinderen en paarden dezelfde pure energie hebben, werkt dit heel goed.

Paarden coaching voor kinderen is geschikt voor allerlei problematiek/rugzakjes. We hebben gemerkt dat bijvoorbeeld voor kinderen met adhd/add het heel rustgevend kan werken om fysiek op het paard te zitten en de kracht en de rust te ervaren van het paard en daardoor zelf de ontspanning kunnen krijgen. Maar u kunt ook denken aan angst gerelateerde problemen, autisme,  Asperger etc.  De eerste betalingen uit een pgb van de gemeente zijn een feit,  u zou het kunnen aanvragen om ook voor een vergoeding in aanmerking te komen.

In samenwerking met mijn dochter Cheyenne (20 jaar) zijn we nu ook bezig met lesjes. Niet op de traditionele “manege” manier, maar op de paard-natuurlijke manier. Dit houd in dat dat je er regelmatig zonder zadel op zult zitten, of op een barebackpad (een dekje om de rug te beschermen) Er zullen wat grondwerklesjes bij horen voordat je erop gaat, dit om echt de connectie met het paard te maken. We gaan met een halster rijden, met een hoofdstel zonder bit. Alles draait hierom jij in contact met het paard. Lijkt je dit leuk? Neem dan contact met mij op, dan gaan we zien wat we in kunnen plannen voor je!