Paardentherapie voor kinderen

Sinds kort is er in mijn praktijk ook ruimte voor therapie voor kinderen, dit in samenwerking met mijn 21 jarige dochter Cheyenne en de paarden uiteraard.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De eerste keer dat je komt, kom je samen met je kind. We starten we dan een kenningsmakingssessie. Je kind gaat met Cheyenne naar de paarden, en ik ga met je naar een praktijkgedeelte wat wel lekker op de paarden uitkijkt; je kunt dus ondertussen af en toe wel even “gluren” wat er daar buiten gebeurt. Wij gaan samen het gesprek aan en brengen in kaart waar je met je kind tegenaan loopt. Na deze sessie evalueren Cheyenne en ik wat het beste vervolg zou kunnen zijn. Iedere situatie is anders, dus ieder vervolg gaat ook anders zijn. We werken dus op maat!

Wat houdt dat nu in kindercoaching?

Kindercoaching met paarden kan uit verschillende dingen bestaan. Net waar je kind tegenaan loopt, werkt Cheyenne met je kind naast of op het paard. Zij werkt hierbij intuïtief en bepaalt ter plaatse wat er nodig is. Het is voor alle kinderen geschikt, vooral omdat kinderen en paarden dezelfde pure energie hebben, werkt dit heel goed.

Voor wie?

Paarden coaching voor kinderen is geschikt voor allerlei problematiek/rugzakjes. We hebben gemerkt dat bijvoorbeeld voor kinderen met adhd/add het heel rustgevend kan werken om fysiek op het paard te zitten en de kracht en de rust te ervaren van het paard en daardoor zelf de ontspanning kunnen krijgen. Maar u kunt ook denken aan angst gerelateerde problemen, autisme,  asperger etc.  De eerste betalingen uit een pgb van de gemeente zijn een feit,  u zou het kunnen aanvragen om ook voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Zij is nu ook bezig met lesjes te geven. Niet op de traditionele manege manier, maar op de paard-natuurlijke manier. Dit houd in dat dat je er regelmatig zonder zadel op zult zitten, of op een barebackpad (een dekje om de rug te beschermen) Er zullen wat grondwerklesjes bij horen voordat je erop gaat, dit om echt de connectie met het paard te maken. We gaan met een halster rijden, met een hoofdstel zonder bit. Alles draait hierom jij in contact met het paard. Lijkt je dit leuk? Neem dan contact met mij op, dan gaan we zien wat we in kunnen plannen voor je!