Podcastopname

Dit jaar had ik de eer om 3 bekende Nederlanders te ontvangen bij mijn paarden! Ik was benaderd door de KRO/NCRV of er bij mij opnames gemaakt mochten worden voor een podcastuitzending van de “zelfhulpboekenclub, de therapie”. Mijn ego zei meteen JAAAAAAAA fantastisch!! Afspraak ingepland, en gek genoeg was mijn ego toen met de noorderzon vertrokken! O jee 3 bekende Nederlanders bij mij! Ik mocht toen hard gaan werken aan mijn zelfafwijzing. Ben ik wel goed genoeg? Gaat me dat wel lukken? O jeetje wat een druk ligt er op me.

Herkenbare thema’s die dagelijks bij mijn klanten voorbij komen, ik mocht ze nu zelf weer ondervinden! Dus hoe ga je met al die gevoelens om? Je hoofd zegt het 1 (je kan dit, je hebt hier voor geleerd, je hebt hier talent voor), je hart zegt het ander( wauw dat ze mij hiervoor opgezocht hebben, wat gaaf dat paardentherapie hiermee een lift gaat krijgen), en dan heb je nog emoties die weer wat anders verkondigen (angst, opwinding, blijheid) en dan had ik ook nog te maken met mijn eigen beperkende overtuigingen (Je bent niet goed genoeg, je doet niet genoeg, laat je ego zwijgen)

En dan is het zover…..6 februari 2022. Ik moest ’s ochtends nog werken bij mijn andere baan, de esso. Ik heb hele fijne gevoelige collega’s, die mijn stemming heel goed aanvoelden. Zij waren die ochtend mijn eigen supportteam….en jeetje wat voelde dat fijn zeg! Een groepje mensen die mij door mijn zenuwen heen haalden, die mij het gevoel gaven dat ik dit echt kon, met humor met een knipoog. Wat is dat toch belangrijk; mensen die achter je staan, die het beste met je voorhebben, die er ook voor je zijn als het allemaal niet zo lekker gaat! Gelukkig heb ik thuis precies zo’n team klaarstaan in de vorm van mijn man en mijn 3 humoristische kinderen. Zij steunden mij op die laatste momenten voor de aanvang van de podcast. (nadat zij me uitgelegd hadden wat een podcast nou precies inhield, want hee, nu we toch zo eerlijk zijn: ik als 50tiger had daar eigenlijk nog nooit naar geluisterd haha!)

Daar kwamen ze dan: Jasper Demollin, Stijn van Vliet met hun bekende Nederlander: Stefan Jurriëns van Stuk tv. 3 mooie mannen die niet bang waren om hun gevoelens te onderzoeken en hierin heel open te zijn. We hebben een prachtige middag met elkaar en met de paarden gehad op die winderige, natte zondag. Ik stapte de paddock in….en opeens voelde alles aan mij: hee ja dit kan ik!! We hebben een mooie middag gehad, en van de opnames hebben zij een prachtige uitzending gemaakt! Ik kon niet trotser zijn! Ik deel hierbij de link zodat je het zelf kan ervaren. Ik krijg van vele mensen te horen dat het heel mooi in kaart is gebracht hoe zo een sessie er nu een beetje uitziet.

https://www.npo3fm.nl/podcasts/de-zelfhulpboekenclub/65986/3-stefan-jurriens-paardentherapie-s03